Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив, як упевняються договори на відчуження подружнього майна

7 червня 2011, 14:37
2305
5
Реклама

У листі Мінюсту від 13 травня 2011 року № 4208-0-33-11-31 йдеться про деякі питання відносно права загальної спільної власності подружжя.

11 січня 2011 року парламентом був ухвалений Закон, що змінює частину 5 ст. 61 Сімейного кодексу. Він набув чинності 8 лютого 2011 року.

Згідно зі змінами, об'єктом права загальної спільної власності подружжя є житло, придбане одним з подружжя під час браку внаслідок приватизація державного житлового фондуі земельна ділянка, придбана внаслідок безкоштовної передачі одному з подружжя земель державної або комунальної власності, у тому числі приватизація.

Тобто, житло або земельна ділянка, отримана під час браку у власність в процесі приватизації одним з подружжя, вважатиметься загальною спільною власністю подружжя.

У зв'язку з цим Мінюст звертає увагу, що посвідченні договорів на відчуження такого майна нотаріус повинен залучити до справи згода другого чоловіка. Аналогічно, це слід враховувати при видачі посвідчення про право на спадок. При цьому дата набуття чинності вказаних змін до Сімейного кодексу значення не має.

Тобто, дія цих вимог поширюється як на майно, отримане до набуття чинності змін в СК, так і після цієї дати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини