Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін має намір більш суворо карати за порушення норм містобудування

7 червня 2011, 09:00
1220
2
Реклама

Кабінет Міністрів України представив на розгляд парламенту законопроект № 8597 о підвищенні відповідальності за порушення законодавства про містобудівну діяльність і про удосконалення державного регулювання в цій сфері.

Проектом пропонується збільшення штрафних санкцій за правопорушення у сфері містобудування. Збільшуються розміри штрафів, передбачених за правопорушення, викладені у статті 96 КоАПу новій редакції викладається Закон "Про відповідальність підприємств, їх об'єднань, установ і організацій за правопорушення у сфері містобудування".

Запропоновані в новій редакції Закону штрафи коливаються (залежно від складнощі об'єктів, що будуються) у діапазоні від 10 до 900 мінімальних заробітних плат, що складає на сьогодні 9600 - 864000 гривен.

Необхідність збільшення штрафів мотивована тим, що при спрощенні дозвільних процедур з одного боку, розміри штрафних санкцій, з іншого боку, залишаються мінімальними. Незначна відповідальність, вважає КМУ, неспіввимірна тій шкоді, яка може бути нанесена недотриманням законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини