Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФ роз'яснив деякі питання відносно ЕСВ

6 червня 2011, 11:18
1265
0
Реклама

У листі Пенсійного фонду від 17 березня 2011 року освітлені деякі загальні питання відносно збору і обліку ЕСВ у зв'язку зі вступом в силі з 1 січня 2011 року Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Зокрема, ПФ відмічає, що страхові внески, закумульовані на централізованих рахунках ПФ, автоматично перераховуються Держказначейством на централізовані рахунки фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування згідно певним Законом пропорціям.

При цьому страхові виплати (послуги) по діючих видах соцстрахування за рахунок вказаних засобів здійснюються кожним Фондом згідно з повноваженнями, якими вони наділені у сфері загальнообов'язкового державного соцстрахування.

Відносно компетенції ПФ повідомляється, що Фонд, згідно з покладеними на нього завданнями, здійснює такі функції:

- збір і облік надходжень від сплати ЕСВ;

- контроль за дотриманням законодавства в цій сфері.

Відмітимо, що що вступив з початку цього року в дію Закон про ЕСВ визначає правові і організаційні основи забезпечення збору і обліку ЕСВ, умови і порядок його нарахування і сплати, а також повноваження органу, що здійснює його збір і ведення обліку (тобто Пенсійного фонду).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини