Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ляшко запропонував карну відповідальність за купівлю предметів розкоші за кордоном

6 червня 2011, 09:31
1968
17
Реклама

Народний депутат Олег Ляшко ініціює заборону на придбання громадянами України предметів розкоші за кордоном (в законопроекті № 8598 його авторства).

Проект забороняє придбавати предмети розкоші не лише громадянам безпосередньо, але і поширюється на випадки, коли вони отримуються іншими особами для громадян України як кінцевих выгодополучателей.

Під предметами розкоші пропонується розуміти земельні ділянки, будинки, квартири, дачі, автомобілі, літаки, вертольоти, катери, яхтидокументи, що підтверджують право власності на усе це (чи на частину в такому майні), а також - предмети мистецтва, коштовності вартістю більше 20 тисяч гривен (і документи, що підтверджують право власності на них).

Придбані за кордоном предмети розкоші відповідно до проекту будуть конфіскувати при ввезенні у Україну або ж, якщо вони не ввозяться, але отримуються для громадян України за кордоном - за рішенням суду.

За придбання предметів розкоші передбачений штраф в 10-кратному розмірі від вартості незаконно придбаного. При возі таких штрафувати будуть на місці митники.

Штраф і конфіскація складуть, власне, карне покарання, яке О. Ляшко хоче передбачити в УКдоповнивши ч. 3 ст. 208 Кодексу відповідним складом злочини: " придбання за межами України предметів розкоші, вчинене громадянином України, а так само вчинене в його інтересах, як кінцевого вигодонабувача, іншою фізичною та\або юридичною особою".

Конфісковане, згідно з проектом, підлягає реалізації на аукціонахвиручені за предмети розкоші гроші підлягають використанню в цілях дотації Пенсійного фонду на виплату пенсій, надбавок, підвищень, змісту і соцдопомоги, що виплачуються замість пенсій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини