Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент виступив за посилення захисту персональних даних

2 червня 2011, 11:51
1401
0
Реклама

Парламент ухвалив закон (на базі законопроекту № 7355)що вводить нові склади злочинів і правопорушень в УК і КоАП для забезпечення дотримання законодавства про персональні дані. Закон, у разі його підписання, набуде чинності 1 січня 2012 року.

Розширено поняття "Порушення недоторканості приватного життя", відповідальність за яке вже передбачена ст. 182 УК. До складу диспозиції цієї статті увійшло також "знищення" конфіденційної інформації про особу.

Вводиться карна відповідальність за порушення вимог про захист інформації про особуякщо це привело до поширення і спотворення цієї інформації і завдало особі шкоди, а також за умисне надання доступу (власником, розпорядником бази персональних даних або уповноваженою особою) до інформації про особу і за передачу її третім особам.

Змінено і само визначення інформації про особу: такою інформацією є відомості або сукупність відомостей про особу, яка ідентифікована (встановлено, визначено) або можливо конкретно ідентифіковано.

Документом також введена адміністративна відповідальність за неповідомлення (несвоєчасне повідомлення) суб'єкта персональних даних (тобто того, про кого дані збираються) про його права у зв'язку з включенням його персональних даних у бази персональних даних; за ухилення від реєстрації бази персональних даних; за неповідомлення (несвоєчасне повідомлення) центрального органу виконавчої влади про зміни відомостей, що подаються для реєстрації бази, і за невиконання законних вимог по усуненню порушень законодавства про захист персональних даних, а також недотримання іншого законодавства про захист персональних даних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини