Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент удосконалив норми про екстрадицію

2 червня 2011, 11:10
729
0
Реклама

Парламент прийняв в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно видачі особи (екстрадиції)".

Серед нововведень, внесених в законодавство, слід виділити норму Закону "Про попереднє укладення" про те, що основою для попереднього укладення є не лише рішення про укладення під варту, але і рішення про тимчасовий або екстрадиційний арешт.

Внесені також зміни відносно дозволів на побачення осіб, до яких застосований тимчасовий або екстрадиційний арешт. Такий дозвіл може бути виданий органом, що робить екстрадиційну перевірку.

Крім того, серед підстав для звільнення осібузятих під варту проявилися нові: закінчення терміну тимчасового або екстрадиційного арешту, а також їх припинення і звільнення за рішенням суду.

Також необхідно відмітити істотну конкретизацію порядку звільнення з під варту. З'явилися норми про порядок звільнення осіб з під варту по вищезгаданих нових підставах.

Цим же законом внесені деякі зміни до наступних нормативних актів:

- КПКвідносно питань оскарження рішення про тимчасовий і екстрадиційний арешт;

- Закон "Про ратифікацію Європейської конвенції про видачу правопорушників, 1957 рік, Додаткового протоколу 1975 року і Другого додаткового протоколу 1978 року до Конвенції"відносно визначення повноважень Мінюсту і ГПУ в питаннях екстрадиції;

- Закон "Про біженців"відносно встановлення місячного терміну для оскарження рішення про відмову в розгляді скарги на відмову в наданні статусу біженця або в оформленні відповідних документів.

Відмітимо, що норми ухваленого Закону спрямовані на удосконалення положень чинного законодавства відносно екстрадиції, усунення неузгодженості між нормами законодавчих актів, а також на приведення деяких положень законів у відповідність європейським стандартам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини