Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності постанова КМУ про переліки послуг в області криптографії, що підлягають ліцензуванню

2 червня 2011, 11:20
1014
0
Реклама

3 червня 2011 року набуває чинності постанова КМУ від 25 травня 2011 роки № 543яким затверджені переліки послуг у сфері криптографічного захисту інформації (окрім послуг електронного цифрового підпису) і криптосистем, а також засобів криптографічного захисту інформації, господарська діяльність відносно яких підлягає ліцензуванню.

Одночасно втрачає силу аналогічне постанова уряду від 6 січня 2010 року № 11.

Якщо порівнювати обидва документи, то слід зазначити, що нововведенням є затверджений Перелік послуг у галузі криптографічного захисту інформації (окрім послуг електронного цифрового підпису), що підлягають ліцензуванню. Він полягає з двох позицій:

- складання конструкторської і іншій технічній документації до криптосистем і засобів криптографічного захисту інформації;

- монтаж (установка), налаштування, технічне обслуговування (супровід) криптосистем і засобів криптографічного захисту інформації.

Відмітимо, що згідно Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" вказані види діяльності підлягають ліцензуванню (п. 10 ч. 3 ст. 9 Закону). У виконання вказаної норми і затверджена постанова Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини