Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МЗС назвало усі договори України об усунення подвійного оподаткування

1 червня 2011, 11:12
1524
0
Реклама

У листі МЗС від 5 квітня 2011 року № 72/19-091-1027 повідомляється про діючі в Україні міжнародні договори у сфері оподаткування.

Так, за станом на дату цього листа, Україна є стороною 70 діючих двосторонніх міжнародних договорівякі мають своїм предметом усунення подвійного оподаткування і попередження податкових ухилень відносно податків на дохід і на майно (перелік країн додається).

У перелік договорів, прикладений до листа, входить 65 договорів, ратифікованих українським парламентом, 1 договір, який доки не ратифікований і 4 договори колишнього СРСР, що продовжують діяти нині.

Відмітимо, що главою 10 розділу ІІ НК визначені правила застосування норм міжнародних договорів і погашенні податкового боргу по запитах компетентних органів іноземних держав. Зокрема, положеннями статті 103 НК встановлений порядок застосування міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування відносно повного або часткового звільнення від оподаткування прибутків нерезидентів з джерелом їх походження в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини