Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС уточнила, який друк ставиться на податкові накладні по ПДВ

1 червня 2011, 10:47
5521
0
Реклама

Лист ДПАУ від 26 травня 2011 року № 14839/7/16-1517 присвячено питанню оформлення податкових накладних по ПДВ.

Податкова повідомляє, що в Пам'ятку про адміністративні процедури виписування, видачі і отримання податкових накладних внесені деякі зміни.

Так, пункт 33 Пам'ятки викладений в новій редакції, згідно якої податкова накладна скріплюється основним друком продавця (тій же, що використовується для платіжних документів).

Для скріплення податкових накладних може також використовуватися спеціальний друк "Для податкових накладних". Порядок її використання, а також перелік осіб, уповноважених виписувати податкові накладні, визначається документами про облікову політику платника податків.

Для філій, що мають право виписувати податкові накладні, може бути виготовлений такий же друк, але вони повинні містити в собі слово "Філія" і його назву.

Друк "Канцелярія", "Для документів", "Для довідок" і інші, що мають спеціальне призначення, - на податкову накладну ставитися не можуть.

Нововведенням в цьому пункті є вказівка про спеціальний друк "Для податкових накладних". Усі інші рекомендації і раніше містилися у вказаній Пам'ятці.

Відмітимо, що Пам'ятка про адміністративні процедури виписування, видачі і отримання податкових накладних є методичними рекомендаціями ДПС. Податкові органи повинні нею керуватися при підготовці податкових консультацій платників податків.

__________________________

Детально про останні зміни в податковому законодавстві, а також проблемних питаннях бухгалтерського і податкового обліку читайте в електронному інформаційно-аналітичному тижневику "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" у системах ЛІГА :ЗАКОНсистемами ЛІГА :ЗАКОН Ви завжди будете в курсі усіх змін в правовому полі України! Не упустите можливість підключитися до ЛІГА :ЗАКОН по спеціальних акційним умовам на честь 20-річчя Групи компаній "ЛІГА"!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини