Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба розробила проекти актів по попередньому документальному контролю

1 червня 2011, 10:34
658
0
Реклама

Лист Держмитслужби від 26 травня 2011 року № 16/2-16.3/189-ЕП присвячено тому, що набуло чинності 31 травня цього року Законуяким внесені зміни в законодавство відносно здійснення попереднього документального контролю у пунктах пропуску через митний кордон України.

Цим Законом митні органи наділені повноваженнями по здійсненню в пунктах пропуску через держкордон України санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного контролю окремих товарів і контролю за переміщенням культурних цінностей, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту).

У зв'язку з цим Держмитслужба повідомляє, що нею розроблені проекти постанов КМУ відносно виконання норм цього Закону. Йдеться про проекти:

- Порядку здійснення попереднього документального контролю;

- Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю), у разі переміщення їх через митний кордон;

- Методичних рекомендацій по здійсненню попереднього документального контролю.

Відмітимо, що під попереднім документальним контролем розуміються контрольні заходи, що полягають в перевірці документів і відомостей, необхідних для здійснення державного санітарно-епідеміологічного, ветеринарного, фітосанітарного, екологічного контролю і контролю за переміщенням культурних цінностей і що здійснюються митними органами в пунктах пропуску через державний кордон України відносно окремих товарів, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту). Детальніше про Закон, що набув чинності, читайте в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН Набуває чинності Закон про попередній документальний контроль на митниці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини