Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Можливості видачі рішення про анулювання дозвільного документу розширені

17 травня 2011, 16:45
1039
0
Реклама

Держкомпідприємництва в листі від 05.05.2011 № 4092 розповів про порядок відправлення суб'єктові господарювання рішення про анулювання документу дозвільного характеру, а також про формування Журналу обліку/реєстрації заяв і документів, необхідних для видачі документу дозвільного характеру.

До недавнього часу згідно ст. 4-1 Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" рішення про анулювання документу дозвільного характеру повинні були вирушати суб'єктові господарювання виключно поштовим відправленням з описом вкладення. Але з набуттям чинності Закону № 3204 - VI "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"" була передбачена можливість видавати таке рішення особисто.

Що ж до формування Журналу обліку/реєстрації заяв і документів, необхідних для видачі документу дозвільного характеру, то Держкомпідприємництва вказав не неприпустимість ведення його в електронному вигляді з формуванням його на паперових носіях в тому поточному місяці, коли було сформовано дозвільну справу. Адже законодавством такого способу формування Журналу не передбачено, тобто це суперечить ст. 19 Конституції.

Закон № 3204 - VI "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" набув чинності 6 травня 2011 року. Отже, саме з цієї дати рішення про анулювання може не лише вирушати поштою, але і видаватися "на руки". Правда, таку видачу тепер здійснюють виключно дозвільні центри.

___________________________________________

У системах ЛІГА :ЗАКОН Ви завжди зможете знайти не лише усі необхідні нормативно-правові акти і документи, але і широкий спектр консультаційних і аналітичних матеріалів, що роз'яснюють як правильно застосовувати норми чинного законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини