Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформляти виділення засобів на продовження відрядження? Рекомендація Мінфіну

17 травня 2011, 11:56
1510
0
Реклама

На думку Мінфіну, викладеному в листі від 14.03.2011 № 31-18030-07-10/6681видача працівникові додаткової суми коштів на одне і те ж відрядження може здійснюватися за рішенням керівника підприємства на підставі доповідної записки працівника, що відряджається (факсограммы).

У разі вимушеної затримки у відрядженні з не залежних від працівника причин за наявності підтверджувальних документів в оригіналі керівник може прийняти рішення про продовження відрядження. Відповідний наказ (розпорядження) оформляється після прибуття працівника, що відряджається, до місця постійної роботи на підставі його доповідної записки (з прикладеними документами).

Необхідність додаткового наказу про продовження терміну відрядження (і, відповідно, виділення додаткових коштів) обумовлена нормами Інструкції про службові відрядження в межах України і за кордонзгідно з якими напрям працівника підприємства у відрядження оформляється наказом (розпорядженням) керівника з вказівкою терміну перебування такого працівника у відрядженні.

Тобто, оскільки саме на підставі доповідної записки керівник приймає рішення про продовження терміну відрядження, то саме вона (а також сам наказ про продовження) повинні служити підставою для виділення нової суми відрядних. При цьому, нагадаємо, що за час затримки у відрядженні без поважних причин працівникові не виплачується заробітна плата, і не відшкодовуються добові і інші витрати.

____________________

У системах ЛІГА :ЗАКОН Ви завжди зможете знайти не лише усі необхідні Вам нормативно-правові акти і документи, але і широкий спектр аналітичних матеріалів, що роз'яснюють як правильно застосовувати норми чинного законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини