Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада в четвер розгляне проект Закону про земельний кадастр

16 травня 2011, 16:04
1478
0
Реклама

Голова фракції Партії регіонів Олександр Ефремовза інформацією РБК-Україна повідомив про те, що Верховна Рада запланувала в четвер, 19 травня розглянути проект Закону "Про Державний земельний кадастр" (проект № 8077, автори - В. Ф. Бевзенко (ПР), Р. В. Ткач (НУ-НС) і Р. В. Лукьянчук (БЮТ)). Законопроект припускає оновлення базових положень ведення Державного земельного кадастру, передбачених в Земельному кодексі.

Державна реєстрація земельної ділянки, згідно з проектом, здійснюватиметься ще до надання її у власність (чи користування) органами державної влади або місцевого самоврядування і відбуватиметься шляхом відкриття Поземельної книги. Інформація про земельні ділянки вноситиметься виключно районними територіальними органами центрального органу виконавчої влади по земельних ресурсах. Законопроект також передбачає відміну з 2013 р. державних актів на право власності на земельні ділянки.

Раніше, 21 березня 2011 р. Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні до кінця першого півріччя мають бути ухвалені законопроекти "Про ринок землі" і "Про Державний земельний кадастр".

Більше про проект № 8077 читайте в матеріалах "У парламенті зареєстрований проект Закону про Державний земельний кадастр"; "Проект закону про земельний кадастр: відомості кадастру будуть доступні в мережі Інтернет"; "Проект закону про земельний кадастр: коли земучасток стає об'єктом громадянських прав"; "Проект земельного кадастру : реєстрація земучастков"; "Проект про земельний кадастр: держакти на землю зникнуть" і "Проект про земельний кадастр: коло осіб, що мають право на витягання".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини