Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва визнав неможливість отримання підприємцями засобів, що виділяються державою на підтримку малого бізнесу

11 травня 2011, 11:23
1248
2
Реклама

У листі від 18.04.2011 № 3578 Держкомпідприємництва фактично констатував неможливість отримання коштів у рамках Національної програми розвитку малого підприємництвапередбаченій ст. 7 Закону "Про державну підтримку малого підприємництва".

Причина тому - відсутність Положення про проведення конкурсів проектів, яке повинен був затвердити Кабмін. Відбір проектів для цієї Національної програми здійснюється на конкурсних підставах, отже, немає Положення - немає засобів.

Правда, Держкомпідприємництва тут же поспішив заспокоїти підприємців, заявивши, що умови проведення конкурсу можуть бути визначені місцевими органами виконавчій владі і органами місцевого самоврядування у частині коштів місцевих бюджетіву рамках, мабуть, регіональних і місцевих програм.

Також, було відмічено, що програми підтримки малого підприємництва включають, зокрема, і положення про фінансово-кредитній підтримці суб'єктів малого підприємництва. Функція фінансово-кредитної підтримки на державному рівні, згідно ст. 13 Закону "Про державну підтримку малого підприємництва"покладена на Український фонд підтримки підприємництва; на локальному - на регіональні і місцеві фонди підтримка підприємництва, яка надає кредити на поворотній і безповоротній основі, фінансує цільові програми і часткову сплату відсотків за видані підприємцям кредити установами банків.

Таким чином, отримати від держави гроші (у рамках Національної програми) "на руки" підприємці не можуть. А тим часом, у рамках реалізації цієї програми було виділено з бюджету трохи більше 3,5 млн гривен. Куди вони пішли/підуть? Згідно розпорядженню КМУ від 06.04.2011 № 273-р - на розробку і супровід Закону "Про внутрішньої торгівлі", на проведення ярмарків, виставок, конференцій, конкурсів бізнес-планів, обговорення проектів регуляторних актів і інші схожі і часто малопомітні заходи, які організовуються держорганами. Підприємцям же, як завжди, варто розраховувати на свої сили.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини