Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ розповіла, які документи звільняють від сплати туристичного збору

10 травня 2011, 17:30
1568
0
Реклама

ДПАУ в листі від 29.04.2011 № 12291/7/15-0717 розповіла про того, хто не є платником туристичного збору і якими документами це підтверджується.

Згідно ст. 258 НК платниками туристичного збору не можуть бути особи, які:

а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, в селі, селищі або місті, радами яких встановлений такий збір;

б) особи, прибулі у відрядження;

в) інваліди, діти-інваліди і особи, супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше за одне супроводжуюче);

г) ветерани війни;

г) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

д) особи, прибулі по путівках і курсівках в санаторії і пансіонати .

Відповідно, постійне місце проживання може бути підтверджене паспортом громадянина України або паспортним документом, виданим уповноваженими державними органами України або іншої держави або статутними організаціями ООН документом, що підтверджує громадянство, який засвідчує особу пред'явника, надає право на в'їзд або виїзд з держави і визнаний Україною.

Проживання на умовах договору найму - договором найму (оренда) житла.

Перебування особи у відрядженні - наказом або розпорядженням підприємства про напрям працівника у відрядження з вказівкою: пункту призначення, назви підприємства, куди відряджається працівник, терміну і мети відрядження.

Особи, що належать до категорії інвалідів, дітей-інвалідів, ветеранів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, підтверджують свій статус таким, що відповідає посвідченняма особи, супроводжуючі інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше за одне супроводжуюче), - документом, який засвідчує цю особу.

Також, основою для надання пільги по сплаті збору, являється наявність путівки або курсівки. При цьому під путівкою розуміється грошовий документ, що гарантує його власникові отримання послуг в санаторно-курортних установах, пансіонатах, які реалізували цю путівку. Під курсівкою - грошовий документ, що гарантує його власникові амбулаторно-курортне лікування безпосередньо на курорті; є різновидом путівок, що надають право на проходження амбулаторно-курсового лікування і лікувальне харчування.

Таким чином, наявність у особи однієї з цих документів є основою для звільнення від сплати туристичного збору. При цьому адміністраціям готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих, санітарно-курортним закладам, квартирно-посередницьким організаціям, юридичним особам і ФОПам, уповноважених стягувати цей збір як податкові агенти, необхідно мати копії відповідних документівщо підтверджують приналежність до пільгової категорії, а путівки і курсівки мають бути оригінальними. Обличчя, такі документи, що не надали, є платниками туристичного збору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини