Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба: на инвойсе, складеному нерезидентом, відбиток друку не потрібний, але…

10 травня 2011, 16:20
2097
0
Реклама

Як випливає з листи Держмитслужби від 29.04.2011 № 11.1/2-12.2/7000-ЕПзаконодавством України з питань митної справи не встановлені вимоги про обов'язкову наявність відбитку друку на рахунку (Invoice)складеному нерезидентом. Тому, відсутність відбитку друку на такому рахунку (Invoice), поданому митним органам для здійснення митного контролю і оформлення товарів, не є основою для відмови в митному оформленні.

Правда, при цьому Держмитслужба нагадала про положення п. 4 Порядку визначення країни походження товару, переміщуваного через митний кордон України. А саме, про те, що якщо декларант (окрім випадків, в яких обов'язкове уявлення сертифікату про походження товару) визначає країну походження товару на підставі декларації про походження товару, зробленого у формі заяви на комерційному рахунку (Invoice), то для цілей належного підтвердження країни походження товару цей рахунок має бути засвідчений виробником, або експортером, або органом, уповноваженим видавати сертифікати.

Таким чином, замість відбитку друку митні органи можуть вимагати засвідчення рахунку (Invoice), формою якого якраз і може бути друк. За відсутності такого засвідчення країна походження, заявлена в митній декларації визнається невідомою за рішенням митного органу. І для митного оформлення необхідно буде подавати нову ГТД з інформацією, що відповідає відомостям, вказаним у винесеній митним органом ухвалі. Тобто, відмовити можуть не тому, що немає друку, а тому що неможливо встановити країну походження у зв'язку з відсутністю цього друку або іншого "засвідчення".

Читайте найважливіші новини і професійну аналітику в інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН. ЛІГА:ЗАКОН - Ваш правильний вибір!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини