Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Указ, що зобов'язує органи виконавчої влади забезпечити доступ до публічної інформації

6 травня 2011, 14:21
1295
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 547/2011, що зобов'язує органи виконавчої влади забезпечити доступ до публічної інформації.

Відповідно до документу, Президент зобов'язав Кабінет Міністрів :

- проводити моніторинг стану виконання органами виконавчої влади Закону України "Про доступ до публічної інформації" і моніторинг судових рішень, прийнятих у зв'язку з порушенням права осіб на отримання публічної інформації.

- вжити заходи по забезпеченню уніфікованого підходу відносно твердження органами виконавчої влади інструкцій з питань обліку, зберігання і використання документів і інших матеріальних носіїв, що містять відомості, які складають службову інформацію.

Уряду, спільно з центральними органами виконавчої влади, Радміном АРК і місцевими держадміністраціями доручено визначити форми запитів на інформацію і вести їх облік. Крім того, вони повинні будуть визначити осіб, відповідальних за роботу із запитами і створити їм умови для роботи.

Проте засадничим моментом в Указі № 547/2011 стало уточнення відповідальних за ненадання публічної інформації осіб. Якщо в Законі України "Про доступ до публічної інформації" визначення відповідальних за ненадання публічної інформації осіб досить розмито (оскільки це може бути будь-який чиновник, що не надав інформацію, або що надав недостовірну або не в повному об'ємі інформацію), то в Указі відповідальні особи більше конкретизовані. Згідно з документом уся відповідальність за ненадання, надання не в повному об'ємі або несвоєчасне надання інформації лежатиме на керівнику того органу, посадовці якого проігнорували запит.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини