Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності постанова КМУ про нову основу для пільгового кредитування молоді при купівлі житла

5 травня 2011, 15:43
2250
0
Реклама

6 травня 2011 року набуває чинності постанова КМУ від 27 квітня 2011 року № 458 "Про внесення зміни в пункт 28 Положення про порядок надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям і самотнім молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла".

Пункт 28 Положень викладений в новій редакції, згідно якої при порушенні термінів прийому в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкту більш ніж на 6 місяціврегіональне відділення Держфонду сприяння молодіжному будівництву може встановити в кредитному договорі пільговий період для сплати основної суми боргу, окрім відсотків, строком до 1 року або до прийняття в експлуатацію об'єкту.

Раніше цим пунктом встановлювалася тільки можливість встановлення річного пільгового періоду у разі народження дитини або смерті одного з членів сім'ї боржника. Ці підстави залишилися і в новій редакції.

Відмітимо, що в Україні передбачається ряд заходів відносно сприяння молоді в придбанні житла. Зокрема, вказане Положення розроблене на підставі ст. 10 Закону "Про сприяння соціальному становленню і розвитку молоді в Україні". Цією нормою встановлено, що держава забезпечує молодим громадянам рівне з іншими громадянами право на житлі, сприяє молодіжному будівництву, створенню молодіжних житлових комплексів і так далі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини