Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионстрой розробив порядок проведення експертизи містобудівної документації

5 травня 2011, 09:00
1305
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства опублікувало на своєму веб-сайті проект Порядку проведення державної експертизи містобудівної документації, який підлягає твердженню постановою КМУ.

Порядок розроблений як обов'язковий для усіх суб'єктів містобудування незалежно від форм власності і відомчого підпорядкування.

Експертизі згідно з проектом підлягають Генеральна схема планування території України, схеми планування окремих частин території України і генеральні плани міст. Підлягають експертизі і подальші зміни до містобудівної документації.

Експертиза визначатиме відповідність змісту містобудівній документації законодавству, державним будівельним нормам, стандартам і правилам, рішенням органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також вимогам по розробці містобудівної документації.

Експертиза повинна проводитися експертними організаціями державною форми власності після громадських слухань. Розробник містобудівної документації не зможе здійснювати експертизу.

Для проведення експертизи відповідно до Положення між замовником і експертною організацією пропонується робити висновок договори. Вартість її обчислюватиметься відповідно до нормативів ціноутворення, затверджуваними Минрегионстроем. Терміни проведення також будуть вказані в договорі і не можуть перевищувати 60 календарних днів для експертизи на державному і регіональному рівні і 45 календарних днів - для генеральних планів міст.

Результати експертизи - як позитивні, так і негативні укладення - пропонується викладати в довільній формі. Позитивне укладення буде безстроковим. Тільки на його основі містобудівна документація може бути затверджена.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини