Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді зареєстрований законопроект, що допускає будівництво в чорнобильській зоні

4 травня 2011, 09:28
1129
2
Реклама

Народний депутат Микола Шершун (з фракції Блоку Литвина) представив до парламенту законопроект № 8433 про зміну умов господарювання в зоні радіоактивного забруднення.

Депутат пропонує зміни в Закон "Про правовий режим території, що піддалася радіоактивному забрудненню в результаті Чорнобильської катастрофи" фактично дозволяється (за узгодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС) будівництво нових підприємств в зоні гарантованого добровільного відселення.

За нині чинним законодавством будівництво нових і розширення діючих підприємств, не пов'язаних безпосередньо із забезпеченням радіоекологічного і соціального захисту населення, умов його життя і праці, заборонено.

За таким же погодженням з органами влади відповідно до проекту допускається і будівництво санаторіїв і закладів оздоровлення і відпочинку в зоні посиленого радіоекологічного контролю.

Зона гарантованого добровільного відселення - третя по мірі небезпеки радіоактивного забруднення з перерахованих в статті 2 Закони, а зона посиленого радіоекологічного контролю - четверта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини