Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін проводить експеримент по використанню непрямих методів оцінки прибутків при призначенні соцдопомоги

29 квітня 2011, 12:32
1052
0
Реклама

Постановою Кабміну від 27 квітня 2011 року № 448 прийнято рішення про проведення експерименту по впровадженню методів непрямої оцінки прибутків громадян для призначення соціальної допомоги.

Такий експеримент проводитиметься на протязі травня - липня 2011 року у Луцькому районі Волинської області, Александровском районі Кіровоградської області, Ленінському і Кировском районах Кіровограду і Крюковском районі Чернігівської області.

Постановою також затверджений Порядок впровадження методів непрямої оцінки прибутків для призначення соціальної допомоги.

Порядком визначений механізм впровадження вказаних методів для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку і на дітей самотнім матерям, малозабезпеченим сім'ям, субсидії на відшкодування витрат на оплату ЖК-послуг, придбання зрідженого газу, твердого і рідкого пічного побутового пального.

Громадяни повинні подати у відповідний орган необхідні документи і одночасно заповнити анкету за формою, затвердженою Минсоцполитики. На основі цих даних проводиться оцінка прибутків. При цьому не менше 20 % заявників мають бути додатково перевірені державними соціальними інспекторами.

Перевірка торкається достовірності представлених в анкеті відомостей, а також обстеження матеріально-побутових умов заявника, які оцінюються по бальній системі.

За результатами анкетування і додаткових перевірок призначається соцдопомога.

Проведення цього експерименту запропоноване Кабміну Міністерством соціальної політики.

Слід зазначити, що нині визначення підстав для призначення різних видів соціальної допомоги проводиться з використанням прямі методів оцінки прибутків. Наприклад, при призначенні соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям виходять з величини середньомісячного сукупного доходу сім'ї. Якщо такий дохід з незалежних від сім'ї причин менш розміру прожиткового мінімуму для сім'ї (сума прожиткових мінімумів для усіх членів сім'ї), то така сім'я вважається малозабезпеченою і має право на отримання соціальної допомоги (см Закон "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини