Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР повідала про порядок складання переліку акціонерів, що мають право участі в ОСА

29 квітня 2011, 12:14
1310
0
Реклама

ГКЦБФР в роз'ясненні від 18.04.2011 № 6 повідала про те, як слід складати перелік акціонерів, що має право участі в загальних зборах після внесення змін до Закон "Про акціонерні товариства" і змін, внесених в п. 1 розділу VIII Положення про депозитарну діяльність рішенням ГКЦБФР від 28.12.2010 № 1949.

Виходячи з роз'яснення, при отриманні депозитарієм до 16.04.2011 включно розпорядження на складання зведеного облікового реєстру з вказівкою дати обліку, визначеної емітентом згідно з вимогами Положення про депозитарну діяльність без урахування його останніх змін, депозитарії повинні складати облікові реєстри "по-старому". Тобто, без урахування змін в правила складання реєстрів власників цінних паперів, які сталися з ухваленням рішення ГКЦБФР від 28.12.2010 № 1949 (Re19091). Виключення складають розпорядження, на складання звідного облікового реєстру містить інформацію про необхідність його складання на кінець операційного дня дати обліку або на 24 годину дати обліку (у такому разі діяти треба "по-новому").

Хранителі - клієнти депозитарію і депозитарію-кореспондента формують облікові реєстри власників цінних паперів на кінець операційного дня, передування певній даті облікуі здійснюють надання облікових регістрів депозитарію, депозитарію-кореспондентові до витікання цього операційного дня. Депозитарії-кореспонденти здійснюють надання звідних облікових реєстрів депозитарію до закінчення операційного дня, передування даті обліку.

Якщо ж розпорядження на складання зведеного облікового реєстру або переліку акціонерів, списку власників цінних паперів було отримано після 17.04.2011 року, то депозитарні установи складають облікові регістри і звідні облікові реєстри з урахуванням змін, внесених в Положення про депозитарну діяльність. Розпорядження на складання облікового реєстру в цьому випадку надається депозитарієм, реєстратором-кореспондентом своїм клієнтам - хранителям до закінчення операційного дня дати обліку.

У такому разі хранителі формують облікові реєстри власників цінних паперів впродовж операційного дня, що йде за датою обліку на підставі записів на відкритих в них рахунках в цінних паперах цих власників за станом на 24 годину дати обліку, і здійснюють надання облікових регістрів депозитарію, депозитарію-кореспондентові впродовж операційного дня, що йде за датою обліку. Депозитарії-кореспонденти здійснюють надання звідних облікових реєстрів депозитарію впродовж операційного дня, що йде за датою обліку

Таким ось чином, ГКЦБФР запропонувала розв'язати проблему нечіткості порядку складання переліку акціонерів, що мають право участі в ОСА, що виникла після внесення змін до Закон "Про акціонерні товариства" і в Положення про депозитарну діяльністьякі між собою були мало погоджені. Так, згідно з першим документом з 2 березня 2011 року перелік акціонерів, що мають право на участь в загальних зборах, повинен складатися за станом на 24 годину за три робітників дня до дня проведення таких зборів.

Але згідно нової редакції п. 1 розділу VIII Положення про депозитарну діяльністьзміни в який були внесені до зміни Закону про АТ, але набули чинності пізніше за оний, облікові реєстри власників цінних паперів формуються хранителями на підставі записів на відкритих в них рахунках в цінних паперах цих власників за станом на кінець операційного дня певної дати обліку. При цьому якщо дата обліку є датою в майбутньому, то термін надання розпорядження на складання звідного облікового і обліковою реєстрів або списку (переліку) власників іменних цінних паперів має бути не менше трьох робочих днів до дати облікуна яку повинен формуватися цей реєстр.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини