Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Упрощенцы", що не сплатили добровільний ЕСВ, прав на лікарняні виплати не мають

29 квітня 2011, 11:31
2510
0
Реклама

На думку Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, викладеному в листі від 11.04.2011 № 01-06-835особи, що уклали договір про добровільну участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, але що не встигли сплатити єдиний соціальний внесок до моменту настання страхового випадку, права на матеріальне забезпечення і соціальні послуги не мають.

Тобто, якщо особа уклала договір про добровільну участь, приміром, 21 січня 2011 року, 10 лютого того ж року отримало лист непрацездатності у зв'язку з вагітністю і пологами, а єдиний соцзвнос сплатило тільки 18 лютого, тобто після настання страхового випадку, то воно не має права на матеріальне забезпечення і соціальні послуги за рахунок засобів Фонду.

Це стосується тих осіб, які згідно ч. 1 ст. 10 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" беруть участь в добровільній сплаті єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове страхування у зв'язку з тимчасовою втратою непрацездатності :

- фізосіб-підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, і членів їх сімей, що займаються підприємництвом з ними;

- осіб, що забезпечують себе роботою самостійно, - займаються незалежною професійною діяльністю: адвокатів, нотаріусів, аудиторів, художників, письменників і інш.

- членів фермерського господарства, особистого селянського господарства;

- громадян України, працюючих за кордоном.

Про те, чому це роз'яснення не відповідає положенням чинного законодавства і як відстояти іншу позицію перед Фондом або в суді читайте в найближчому номері тижневика "ЮРИСТ & ЗАКОН" у матеріалі нової рубрики "Роз'яснення тижня".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини