Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ затвердила порядок розрахунку податкових пільг для цілей податкового обліку і звітності

27 квітня 2011, 10:40
1708
0
Реклама

Наказом ДПАУ від 29 березня 2011 року № 167 затверджений Порядок визначення сум податків і зборівне сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг по операціях, здійснюваних на митній території України.

Порядок встановлює особливості механізму визначення пільг по ПДВ залежно від особливостей оподаткування. Він є обов'язковим для усіх суб'єктів господарювання, що не сплачують податки і збори до держбюджету у зв'язку з отриманням пільг по оподаткуванню згідно НК.

У документі йдеться:

- про звільнення від оподаткування ПДВ операцій по постачаннях товарів (послуг) (стаття 197 розділу V і підрозділ 2 розділи ХХ НК, а також міжнародні договори України);

- про операції по експорту товарів (супутніх послуг) і операцій по постачаннях товарів (послуг) на митній території України, що підлягають оподаткуванню по нульовій ставці (статті 195, 211 розділу V, стаття 337 розділу XVIII і підрозділ 2 розділи XX НК);

- про спеціальні режими оподаткування у сфері сільського і лісового господарства, а також рибальства (стаття 209 розділу V НК).

Наприклад, розрахунок суми ПДВ, не внесеної до держбюджету по звільнених від оподаткування операціяхробиться шляхом визначення суми ПДВ по встановленій основній ставці від об'ємів продукції по постачанню товарів (послуг), звільнених від оподаткування, зменшених на об'єми операцій з придбання товарів (послуг), використаних в операціях, звільнених від ПДВ. При цьому в порядку вказаний алгоритм розрахунку суми пільг.

Відмітимо, що постановою КМУ від 27 грудня 2010 роки № 1233 затверджений Порядок обліку сум податків і зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг. Згідно з цим Порядком суб'єкт господарювання, що не сплачує податки і збори у зв'язку з отриманням податкових пільг, повинен вести облік цих сум і подавати звіт про них, згідно із затвердженою формою. У виконання вимог цієї урядової постанови і розроблений Порядок, затверджений наказом ДПАУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини