Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг змінила визначення терміну "місцезнаходження" для фінустанов

26 квітня 2011, 13:10
1465
0
Реклама

Розпорядженням Госфинуслуг від 31 березня 2011 року № 170 внесені зміни в ряд нормативно-правових актів Комісії відносно визначення місцезнаходження фінансових компаній і ломбардів.

Так, в Положенні про внесення інформації про фінансові компанії в Державний реєстр фінансових установ і встановлення вимог до облікової і реєструючої системи фінансових компаній змінено визначення терміну "місцезнаходження".

У новій редакції під ним розуміється фактичне місце здійснення діяльності чи розміщення офісу, з якого робиться щоденне керівництво діяльністю юрособи (переважно знаходиться керівництво) і здійснення управління і обліку.

Аналогічні зміни внесені і в Положення про порядок внесення інформації про ломбарди в Державний реєстр фінансових установ.

Відмітимо, що в діючій редакції цих нормативних актів термін "місцезнаходження" визначений, як адреса органу або особи, які у відповідність із засновницькими документами юрособи або згідно із законом виступають від його імені. Це визначення не відповідає визначенню місцезнаходження юрособи, даному в статті 93 ГК. Тобто в новій редакції це визначення приведене у відповідність з положеннями ГК.

Крім того, в Положенні про внесення інформації про фінансові компанії в Державний реєстр фінансових установ і встановлення вимог до облікової і реєструючої системи фінансових компаній відредаговано визначення терміну "знову створені заявники".

У новій редакції - це юрособи, що отримали свідоцтво про держреєстрацію на протязі 30 днів до моменту подачі в Госфинуслуг заяви про включення Держреєстр фінустанов.

Аналогічні зміни внесені і в Положення про внесення інформації про кредитні установи в Державний реєстр фінансових установ.

У діючій редакції цей термін складає 6 місяців, що суперечить частині 1 ст. 7 Закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг"нова редакція якої діє з 23 квітня 2011 року. Саме цією редакцією норми встановлений тридцятиденний термін для подачі вказаної заяви в Комісію.

Розпорядження Госфинуслуг від 31 березня 2011 року № 170 ще не набуло чинності. Воно почне діяти з моменту офіційної публікації.

Таким чином, прийняття документу викликане необхідністю приведення нормативно-правових актів Госфинуслуг у відповідність чинному законодавству, а саме: ГК і Закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини