Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон про спрощення процедури відкриття бізнесу

21 квітня 2011, 11:37
4343
1
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому урядовий законопроект № 8294 про спрощення процедури "започаткування підприємництва" юридичними і фізичними особами.

Проектом запропоновано зобов'язання по формуванню статутного капіталу ТОВ, командитного суспільства, державного комерційного підприємства розстрочити на рік (з моменту державної реєстрації). По діючих нормах до моменту реєстрації такий капітал має бути сформований або повністю, або в певній частині (залежно від виду підприємства або хозобщества).

КМУ хоче прибрати із законів положення про те, що розмір статутного капіталу ТОВ і державного комерційного підприємства встановлюється законом.

Посилані реєстраторові заяви про реєстрацію юрособ і фізосіб-підприємців не потрібно буде завіряти нотаріально, як і підпис особи, уповноваженого діяти від імені юрособи. Не знадобиться нотаріальне завірення підписів засновників на засновницьких документах і нотаріальне посвідчення засновницького договору.

Разом з нотаріально завіреними дозволено подавати також (в цілях реєстрації) просто копії рішення засновників або уповноваженого органу про створення юридичної особи; документів, необхідних для реєстрації зміни складу учасників юрособи, зміни керівника або членів органів управління юрособи, зміни обмежень по представництву юрособи, зміни в засновницьких документах; підписи членів ліквідаційної комісії на ліквідаційному балансі.

Згідно з проектом, в реєстраційних справах фізичних і юридичних осіб не зберігатимуться копії виписок з Єдиного державного реєстру (які, відповідно, не потрібно буде і надавати для реєстрації).

Сплату реєстраційного збору за проведення держреєстрації можна буде підтвердити не лише копіями квитанцій і платіжними дорученнями з відмітками банку, але і екземпляром електронного розрахункового документу (у органах держреєстрації планують встановити платіжні термінали).

Хочете завжди бути в курсі змін чинного законодавства? Розуміти що відбувається в правовому полі України, передбачати розвиток ситуації і приймати тільки законодавчо обгрунтовані рішення? Підключайтеся до інформаційно-правових системам ЛІГА :ЗАКОН!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини