Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про перевірки держреєстраторів і дозвільних органів

21 квітня 2011, 11:25
1375
0
Реклама

Парламентарі схвалили в другому читанні законопроект № 7413-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно вдосконалення дозвільної системи у сфері господарської діяльності". Автори законопроекту - народні депутати Наталія Королівська (БЮТ) і Ксения Ляпина (НУ-НС).

Законопроектом внесені зміни в Закон "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Закон доповнений нормою про контроль за дотриманням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру. У новій нормі врегульовані питання проведення планових і позапланових перевірок держреєстраторівдозвільних органів (їх посадовців).

Планові перевірки проводитимуться не частіше за один раз в рік, а для позапланових перевірок передбачаються підстави їх проведення. До таких підстав, зокрема, відносяться:

- заяви про порушення вимог законодавства від суб'єктів господарювання;

- письмові звернення або запити органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також нардепів, депутатів АРК, місцевих рад;

- відповідні рішення Президента, Кабміну;

- випадки непредставлення інформації про раніше виявлені порушення і інші підстави.

Термін проведення планової або позапланової перевірки не повинен перевищувати 5 робочих днів.

Результати перевірки оформляються актом, а виявлені порушення мають бути усунені у встановлені в приписі терміни, але не пізніше 30 днів з моменту отримання держреєстратором або дозвільним органом акту перевірки.

Крім того, понижена вимога про досвід роботи для держреєстратора. У новій редакції стаж управлінської роботи має бути не менше 3 років (у діючій редакції - 4 року).

Крім того, вводиться адміністративна відповідальність за невиконання держреєстраторами і посадовцями дозвільних органів приписів про усунення порушень законодавства.

Хочете завжди бути в курсі змін чинного законодавства? Розуміти що відбувається в правовому полі України, передбачати розвиток ситуації і приймати тільки законодавчо обгрунтовані рішення? Підключайтеся до інформаційно-правових системам ЛІГА :ЗАКОН! ЛІГА :ЗАКОН - інструмент для ухвалення правильних рішень!

До 22 квітня проходить акція і у Вас є можливість безкоштовно* підключитися до системам ЛІГА :ЗАКОН!

* За умови единоразовой плати абонентського обслуговування за 4 місяці. Вартість стартового пакету складає 60 грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини