Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні парламент має намір розглянути

21 квітня 2011, 10:18
814
0
Реклама

Сьогодні, 21 квітня 2011 року на порядку денному парламенту більше 70 проектів правових актів.

У числі перших - законопроект № 8308 про зміни в КПК, який депутати мають намір заслуховувати в другому читанні. Його автор, депутат Володимир Пилипенко, пропонує скасувати існуючий нині в карному процесі інститут народних засідателів. Карному процесу присвячений і законопроект КМУ № 7084 про встановлення більше чітких критеріїв для узяття під варту (як заходи припинення).

Урядовими законопроектами № 8294 і № 8295, також представленими до другого читання, пропонується спростити процедури відкриття і закриття бізнесуу тому числі зробити можливим закриття по "мовчазній згоді".

Розроблений КМУ законопроект № 8274що передбачає вступ карній відповідальності за маніпулювання на фондовому ринкутакож запланований до розгляду в другому читанні. Відповідно до пропонованих проектом положень встановлювати наявність ознак маніпулювання на фондовому ринку буде ГКЦБФРяк і наявність критеріїв істотного відхилення цін від поточної ціни фінансового інструменту на фондовій біржі залежно від виду, ліквідності і ринкової вартості.

Серед інших законопроектів уряду варто відмітити також проект № 8321 про введення експортних митних зборів на зернові культури до 1 січня 2012 року. Їм планується затвердити ставки на рівні 9% на пшеницю, 14% - на ячмінь і 12% - на кукурудзу.

Друге читання пройде сьогодні в Раді і проект № 7144 нового Повітряного кодексу.

Розглянуть депутати і прийнятий ними на основі законопроекту № 6554)але ветований Президентом Закон "Про внесення змін до деяких законів України про удосконалення порядку випуску видавничої продукції на умовах державного замовлення". Він передбачає укладення державних контрактів на випуск книжкових видань (відповідно до переліку, що складається на основі експертних укладень) по державному замовленню у рамках виділених засобів, виходячи із затверджених показників держзамовлення, без проведення процедури закупівлі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини