Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набувають чинності правила надання админданных в ГКЦБФР при закритому розміщенні цінних паперів

21 квітня 2011, 10:38
1121
0
Реклама

22 квітня 2011 року набуває чинності рішення ГКЦБФР від 1 березня 2011 року № 187яким затверджені:

- Положення про надання адміністративних даних емітентами із закритим (часткою) розміщенням цінних паперів в ГКЦБФР;

- Порядок заповнення електронних форм адміністративних даних емітентами із закритим (часткою) розміщенням цінних паперів, що подаються в ГКЦБФР.

Дія Положення поширюється на емітентів цінних паперів, що здійснили закрите (частка) розміщення цінних паперіву тому числі на закриті АТ (приватні АТ) Положення не поширюється на публічне розміщення цінних паперів; відкриті АТ (публічні АТ), у тому числі що здійснили перше закрите (частка) розміщення акцій; емітентів державних цінних паперів, инвестсертификатов, облігацій місцевих позик і акцій корпоративних інвестфондів.

До даних, що надаються в ГКЦБФР, відносяться:

- дані про дію (події) (далі - юридичний факт);

- річні дані.

Положенням чітко регламентований порядок надання вказаних даних в Комісію. Наприклад, встановлено, що зведення про ухвалення рішення про розміщення цінних паперів складаються за формою, приведеною в Додатку 1. Датою цього юридичного факту вважається ухвалення рішення органом емітента. У повідомленні вказуються:

- дата ухвалення рішення;

- вид, кількість і сума цінних паперів;

- співвідношення (у відсотках) суми цінних паперів, на яку вони розміщуються, загальної суми цінних паперів емітента, що знаходяться в обороті, до розміру статутного капіталу на дату ухвалення рішення.

Так само регламентований порядок надання даних про інші юридичні факти, повний перелік яких приведений в пункті 1 розділу 2 Положення.

Ці дані мають бути подані впродовж 5 днів з моменту здійснення юридичного факту.

Аналогічним чином встановлений порядок подачі річних даних про емітент, у тому числі визначений склад цих даних. Річні дані подаються не пізніше за 1 червня року, що йде за звітним.

Слід також звернути увагу на Порядок заповнення електронних форм адміністративних даних емітентами із закритим (часткою) розміщенням цінних паперів, що подаються в ГКЦБФР.

Цим документом детально регламентована процедура заповнення електронних файлів про адміністративні дані, що повинне полегшити процес надання цієї інформації, суб'єктам, на яких поширюються вимоги Положення.

Необхідно відмітити, що представлення цих даних в Комісію передбачене, зокрема, Законом "Про державне регулювання ринку цінних паперів". При цьому порядок представлення цих даних затверджує ГКЦБФР. Проте відносно надання таких даних емітентами, що здійснили закрите розміщення цінних паперів, до теперішнього часу такого порядку не було. Таким чином, вказані документи дозволять забезпечити чітке нормативне врегулювання стосунків по наданню в Комісію адміністративних даних вказаними суб'єктами.

Читайте найважливіші новини і професійну аналітику в інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН. ЛІГА :ЗАКОН - Ваш правильний вибір!

До 22 квітня проходить акція і у Вас є можливість безкоштовно* підключитися до системам ЛІГА :ЗАКОН!

* За умови единоразовой плати абонентського обслуговування за 4 місяці. Вартість стартового пакету складає 60 грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини