Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності новий порядок аукціонного продажу боргів перед державою

21 квітня 2011, 10:30
877
1
Реклама

22 квітня 2011 року набуває чинності постановою Кабміну від 13 квітня 2011 роки № 402 затверджений новий Порядок продажу прав вимоги погашення простроченою більш ніж на три роки заборгованості перед державою по кредитах (позикам), притягнених державою або під державні гарантії, і по кредитах з бюджету.

Продаж права вимоги здійснюється на відкритому аукціоні і передбачає передачу Мінфіном прав вимоги у власність покупця. Згоду боржника на таку угоду не потрібно.

Початкова ціна продажу прав вимоги на аукціоні встановлюється в розмірі 100 % їх номінальній вартості. Аукціон проводиться на зниження ціни кроком в 1 % від початкової ціни. При цьому продавець встановлює розмір граничного зниження ціни (максимальне зниження можливо до 50 % від номінальної вартості).

Порядком встановлена процедура організації і проведення аукціону, оформлення його результатів, фінансових розрахунків між продавцем і покупцем.

Відмітимо, що нині в цій сфері діє аналогічний Порядок (затверджений постановою КМУ від 15 березня 2006 року)який повинен втратити силу зі вступом нового Порядку в дію (за загальним правилом з моменту офіційної публікації). Описані правила продажу заборгованості принципово не зміняться.

До речі, право продажу цієї простроченої заборгованості надане Мінфіну згідно частиною 12 ст. 17 Бюджетного кодексу. А порядок проведення цього аукціонного продажу зобов'язаний встановлювати саме Кабмін. Головною метою затвердження нового Порядку було прийняття акту, що відповідає чинному законодавству, адже старий Порядок затверджувався ще до прийняття діючого БК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини