Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедуру припинення діяльності фізосіб-підприємців можуть значно спростити

11 квітня 2011, 14:33
1539
1
Реклама

У парламенті зареєстрований проект Закону, що спрощує процедуру припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців.

Верховна Рада України зареєструвала проект Закону № 8372 "Про внесення змін до Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" (відносно заявительского принципу)" Наталії Королівській (фракція БЮТ) і Ксении Ляпиной" (фракція НУ-НС)яким народні депутати пропонують значно спростити складну процедуру припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців, діючу на сьогодні.

Згідно з документом, підприємцем-фізособою, що прийняла рішення про припинення своєї підприємницької діяльності, досить буде подать державному реєстраторові тільки один документ - заява про припинення підприємницької діяльності. На підставі цієї заяви державний реєстратор повинен буде внести відповідну інформацію про припинення підприємницької діяльності в Єдиний держреєстр юрособ і фізосіб-підприємців.

На сьогодні, для того, щоб припинити свою діяльність, фізособі-підприємцеві треба пройти дещо досить витратних за часом, силам і нервам етапу :

- подати реєстраторові заявку про припинення підприємницької діяльності;

- опублікувати відповідне оголошення в офіційному регіональному ЗМІ;

- в течії 2-х місяців з дня подачі заявки зібрати пакет документів (довідки податкової, ПФУ, фондів соцстрахування), які згодом треба надати реєстраторові разом зі свідоцтвом про державну реєстрацію для того, щоб держреєстратор вніс відповідну інформацію в Єдиний держреєстр юрособ і фізосіб-підприємців.

У разі, якщо парламентарі підтримають цю ініціативу, процедура припинення діяльності фізособи-підприємця займатиме всього 1 день.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини