Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для держзакупівель електроенергії і газу депутати хочуть встановити особливу процедуру

15 березня 2011, 09:31
1106
0
Реклама

Депутати парламентської фракції Партії регіонів Ігор Глущенко і Павло Корж ініціюють прийняття законопроекту № 8207 про особливості держзакупівель електроенергії і газу, їх постачань, транспортування, передачі, розподілу і зберігання.

Зараз на закупівлю електроенергії, природного і нафтового газу, теплової енергії і послуг з централізованого опалювання, водопостачання і водовідведення Закон "Про здійснення державних закупівель" взагалі не поширюється. Автори проекту пропонують прийняти окремий закон для закупівлі цих товарів і послуг.

Відповідно до проекту закупівля електроенергії на оптовому ринку здійснюватиметься поза тендерною процедурою закупівель Закону № 2289 - VI, відповідно до умов аукціону по Закону "Про електроенергетику". У свою чергу, закупівля послуг з передачі і розподілу електроенергії на тому ж ринку здійснюватиметься за процедурою закупівлі у одного учасника без узгодження з уповноваженим органом.

Ту ж процедуру закупівлі у одного учасника пропонують застосовувати при усіх інших закупівлях (не на оптовому ринку) електроенергії, вироблюваних у постачальників електроенергії по регульованому тарифу, а також у виробників, що мають право на продаж поза оптовим ринком. У останньому випадку така процедура використовуватиметься якщо ціна не перевищує затверджену державою прогнозовану гуртову ринкову ціну. Така ж процедура закупівлі може застосовуватися при закупівлі послуг з транспортування, розподілу і зберігання газу.

Без застосування процедури закупівлі у одного учасника газ передбачається закуповувати тільки уповноваженому КМУ субъекту для формування ресурсу газу, використовуваного для потреб населення, а також у такого уповноваженого суб'єкта; при закупівлях гарантованим постачальником і у гарантованого постачальника, при закупівлях у виконання зовнішньоекономічних (межгосудартвенных) контрактів.

Закупівля у постачальників електроенергії і газу по нерегульованому тарифу за проектом відбуватиметься по тендерною процедурі держзакупівель.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини