Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати ініціюють введення номінальних банківських рахунків

9 березня 2011, 09:00
1193
0
Реклама

Впровадити інститут номінальних банківських рахунків запропонували законопроектом № 8188 народні депутати Юрій Воропаев і Георгій Скударь (обоє - з фракції ПР). У зв'язку з його введенням запропоновані зміни і в Податковий кодекс (у законопроекті № 8189).

Під номінальним банківським рахунком в проектах розуміється рахунок, що відкривається банком клієнтові (власникові рахунку) для проведення операцій з грошовими коштами, грошовими коштами власника рахунку, що не являються. У багатьох випадках, як говоритися в пояснювальній записці до проекту, при проведенні фінансових і торгових операцій грошові кошти зараховуються спочатку на банківські рахунки посередників (довірений керівник, брокер, сервісний агент по іпотечних цінних паперах) і лише потім поступають на рахунок кінцевого споживача.

Якщо законом не передбачене інше, клієнт не має права використовувати грошові кошти на номінальному рахунку у своїх інтересах. Обертати стягнення (на підставі старанних документів) і накладати арешт на такі засоби по боргах власника рахунку забороняється.

Договором номінального банківського рахунку, відповідно до проекту, для списання грошових коштів з рахунку за розпорядженням клієнта може передбачатися необхідність згоди власника цих засобів або выгодоприобретателя.

Проектом також вводиться додатковий різновид фінансових послуг - финуслуги з використанням номінальних банківських рахунків, які можуть робити юридичних осіб, що не є фінансовими установами і надаючі консультаційні, юридичні і аудиторські послуги.

Згідно з пропонованими змінами в НК, суми коштів, зарахованих на номінальний банківський рахунок платника податків, не враховуватимуться для визначення об'єкту оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини