Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ вирішив поліпшити конкуренцію у банківській і страховій сфері за допомогою етичного кодексу

21 лютого 2011, 10:44
1183
0
Реклама

Проект Кодексу професійної етики взаємин між банками і страховими компаніями розробив і оприлюднив для обговорення на своєму офіційному веб-сайті Антимонопольний комітет України.

Гіпотетичний Кодекс спрямований на встановлення прозорих і недискримінаційних правил поведінки банків, страховиків і інших зацікавлених осіб при наданні банком позик, а також при укладенні і виконанні позичальником і страховиком договорів страхування, по яких банк являється выгодоприобретателем.

Документ регламентує інформування банками страховиків (про вимоги до них, банком, що пред'являється, для забезпечення кредиту) і позичальників, встановлення банками вимог до страховиків, перевірку на відповідність страховика вимогам банку. Їм передбачаються правила виконання банком функцій страхового агента, зобов'язання банку і страховика при виборі позичальником страховика і особливості отримання страхових відшкодувань.

Кодекс етики містить і вимоги до поведінки страховиків : правила інформування ними позичальників; умови, яких повинен дотримуватися страховик; умови договорів страхування і особливості регулювання страхових випадків

АМКУ розробив проект для забезпечення права позичальника на вільний вибір страхувальникадля недопущення обмеження конкуренції на банківському і страховому ринку, а також для забезпечення відповідності винагородиотримуваного банком або страховиком, послугам, що надаються ними.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини