Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова соціальна пільга на утримування дітей по Податковому кодексу

14 лютого 2011, 13:55
4224
0
Реклама

Податкова служба пояснила окремі аспекти застосування податкової соціальної пільги. З 1 січня 2011 року платники податків - фізособи (окрім держслужбовців) мають право скористатися податковою соціальною пільгою. При цьому розмір зарплати такого платника не повинен перевищувати розмір місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 і закругленого до найближчих 10 гривен (у 2011 році - 1320 гривен).

Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платника податків місячному доходу у вигляді заробітної плати тільки по одному місцю його нарахування (виплати). Щоб отримати пільгу, платник повинен подати своєму працедавцеві заява на її отримання.

Згідно з Податковим кодексом, до 31 грудня 2014 податкова соціальна пільга надається в розмірі, рівному 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (з розрахунку на місяць), встановленому на 1 січня звітного року, - для будь-якого платника податків. Так, в 2011 році податкова соціальна пільга складе 470 грн. 50 коп. У Податковому кодексі також передбачено застосування підвищеного розміру податкової соціальної пільги для деяких категорій населення: 150 відсотків - 705 грн. 75 коп. і 200 відсотків - 941 гривня.

Значно розширено в Податковому кодексі право на податкову соціальну пільгу тих платників які утримують дітей. Так, на 100-процентний розмір цієї пільги мають право платники податку (як батько, так і мати), які мають 2-х і більше за дітей у віці до 18 років, - з розрахунку на кожну таку дитину.

Додатково на податкову соціальну пільгу в розмірі, який дорівнює 150 % сум пільги мають право платники, що містять дитину-інваліда, - з розрахунку на кожну таку дитину у віці до 18 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини