Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры запропонувало обмежити контроль для товарів, переміщуваних в контейнерах

10 лютого 2011, 09:30
660
0
Реклама

Міністерство інфраструктури розробило і опублікувало на своєму веб-сайті проект закону, покликаний спростити оформлення транзитних вантажів.

Доповнення до статті 42 Митного кодексу Українизапропоновані проектом, обмежують вибірковість митного контролю (форму і розміри якого нині митні органи визначають самі) в морських торгових портах.

Так, документом передбачається, що огляд, рентген, зважування не повинні перевищувати 5% для внутрішнього транзиту і 10% для імпорту від загальної кількості пропущених за добу імпортних контейнерів через пункти пропуску. Для прохідного митного транзиту товарів, переміщуваних у контейнерахтакий контроль взагалі пропонується виключити.

З частини 6 статей 6 Закону "Про транзит вантажів" пропонується прибрати виключення у вигляді підакцизних товарів, на які, таким чином, також стане поширюватися правило про неподанню вантажної митної декларації при переміщенні їх транзитом морським і річковим транспортом в контейнерах і при зберіганні в контейнерах, коли вони не виходять за межі одного пункту пропуску (система "трансшипмента").

Пропонується також виключити частина 4 статті 26 Закону "Про перевезення небезпечних вантажів"що передбачає, що транзит небезпечних вантажів може проводитися через територію України тільки у прямому повідомленні одним видом транспорту без перевантаження на іншій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини