Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент має намір виправити Закон про КМУ, а глав облдержадміністрацій притягнути до процесу призначення керівників держпідприємств

7 лютого 2011, 09:30
930
0
Реклама

Президент України вніс на розгляд парламенту законопроект № 8056 зі змінами до Закону "Про Кабінет Міністрів України".

Проектом пропонується відміна інституту урядових органів і урядових комітетів. Для керівництва Секретаріатом Президента вводиться посада Керівника Секретаріату (зараз керівництво здійснюється міністром).

Президент України відповідно до планованих змін включатиме членів КМУ і інших керівників держорганів до складу консультативних, дорадчих і інших допоміжних органів без узгодження з Прем'єром.

Відкоригований в проекті процес звільнення з посади членів КМУ - запропоновано відмінити пункт 2 частини 1 статті 18 Закону про КМУ В цьому випадку однозначне уявлення Прем'єра про звільнення міністрів Президентові не знадобиться.

Голови обласних держадміністрацій у разі прийняття проекту як закону отримають повноваження по участі в призначенні не лише керівників територіальних органів міністерств (інших центральних органів), але і керівників підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління міністерств і центральних органів. Ним проектом надається можливість брати участь в засіданні уряду з цих питань з правом внесення пропозицій і дачі пояснень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини