Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ відмінив підзаконні норми, що звільняли від ПДВ і податку на прибутки при оформленні держактів на землю

3 лютого 2011, 18:00
1431
0
Реклама

Кабінет Міністрів України своїм постановою від 31 січня 2011 року № 57 (що поки що не набуло чинності) вніс зміни до нормативного акту, регулюючого порядок безкоштовного оформлення і видачі державних актів на право приватної власності на земельні ділянки.

Зокрема, скасований підпункт 1 пункту 1 і пункт 7 постанови КМУ від 21.10.2009 р. № 1112яким передбачалися пільги в оподаткуванні і податком на додану вартість на прибутки фізичних осіб.

Скасований підпункт передбачав застосування підпунктів 3.2.6 і 5.1.19 Закону про ПДВ і пункту 4.3 Закону "Про податок з прибутків фізичних осіб" до розробки технічної документації по землеустрою для складання документів, що засвідчують право власності на землю, і до безкоштовною видачі цих документів, що здійснювалося за рахунок засобів держбюджету державними підприємствами.

Власне, Закони про ПДВ і податок з прибутків припинили свою дію у зв'язку з прийняттям Податкового кодексутому необхідно було відміняти згадку про них в підзаконному нормативному акті і вказати на подібні, представляючі податкові пільги, норми в діючому НК. Проте Кабмін цього не зробив і скасовану норму Постанови № 1112 так нічим і не замінив.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини