Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок проведення документальних перевірок фізосіб органами ДПС : розгляд заперечень платника і подача підтверджувальних документів

3 лютого 2011, 10:30
1978
1
Реклама

Державна податкова адміністрація наказом від 24 грудня 2010 роки № 1003 ствердила Порядок оформлення результатів документальних перевірок відносно дотримання податкового, валютного і іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладений на органи державної податкової служби, платниками податків - фізичними особами. Порядок набуде чинності з дня офіційної публікації наказу.

Результати документальних перевірок при виявленні порушень оформляються актом. У разі незгоди платника (його законного представника) з укладеннями перевірки, а також з фактами і даними, викладеними в акті, він може подати свої заперечення в течію 5 робочих днів з дня отримання акту органу державної податкової служби.

Орган ДПС розглядає заперечення також в течію 5 робочих днів після отримання заперечень. Заперечення можуть бути винесені на розгляд постійних комісій при органах ДПС. Платник податку, згідно з Порядком, має право брати участь в розгляді своїх заперечень. Якщо він бажає використовувати це право, то повинен згадати про це в запереченнях, що направляються в податкову, на акт документальної перевірки. Орган ДПС зобов'язаний повідомити такого платника (що не пізніше йде за отриманням заперечень робочого дня) про місце і час розгляду заперечень.

Обов'язковою є участь керівника податкового органу в розгляді заперечень платника на акт перевірки.

За результатами розгляду заперечень складається укладення (у довільній формі) про обгрунтованість заперечень. Він підписується посадовцями ДПС, що проводили перевірку, їх керівниками, усіма залученими до розгляду заперечень особами, а також затверджуються керівником органу ДПСщо проводило перевірку.

Цей висновок є складовою частиною матеріалів перевірки і враховується при прийнятті за результатами перевірки податкового повідомлення-рішення.

У платника є право впродовж 3-х робочих днів з дня отримання акту перевірки надати контролюючому органу документи, визначені в акті перевірки як відсутні (право подавати перевіряючому будь-які документи є у платника і під час перевірки; якщо їх не приймають перевіряючі, копії цих документів можуть бути відправлені органу ДПС тоді ж листом з повідомленням про вручення і описом вкладення).

Якщо платник податків потім закінчення перевірки і до прийняття податкового повідомлення-рішення подає документи, що підтверджують показникивідображені їм в звітності, але не надані їм під час перевірки, ці документи мають бути враховані ДПС при прийнятті повідомлення-рішення.

Термін зберігання актів (довідок) і інших матеріалів документальних перевірок в податкових органах складає 5 років.

Також про проведення документальної перевірки фізосіб читайте матеріали "ДПАУ визначилася з порядком проведення документальних перевірок фізичних осіб" і "Порядок проведення документальних перевірок фізосіб органами ДПС : передача матеріалів і фіксація результатів перевірки"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини