Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснює свій наказ про форму Реєстру податкових накладних і порядок його заповнення

1 лютого 2011, 15:26
4601
2
Реклама

Державна податкова адміністрація роз'яснила в листі від 26 січня 2011 року № 2049/7/16-1117 свій наказ від 24.12.2010 р. № 1002яким затверджені форма Реєстру виданих і отриманих податкових накладних і Порядок його заповнення.

Нова форма містить істотні відмінності від попередньої.

Реєстр містить службові поля від 01 до 06. У Розділі I Реєстру реєструються видані податкові накладні, а в Розділі II - отримані податкові накладні і інші документи, що підтверджують факт придбання товарів (послуг).

Порядком передбачена можливість делегування платником податку філії або структурному підрозділу права ведення частини Реєстру. Дані таких частин являються складовими частинами Реєстру платника податків, який має бути складений як єдиний документ за результатами діяльності за відповідний період з урахуванням показників реєстрів структурних підрозділів.

Під час виконання договорів про спільну діяльність, договорів управління майном і угод про розподіл продукції Реєстр ведеться особою, що веде облік результатів цих видів діяльності.

Як і раніше, платники ПДВ складають окремі Реєстри по певних видах діяльності.

Як слід їх роз'яснення, облік операцій з поставки товарів (послуг), які не є об'єктом оподаткування, включаючи ті, по яких не стягується ПДВ (послуги, що поставляються за межами України або місце постачання яких визначається за межами України), ведеться на підставі документів бухгалтерського обліку.

У листі приведені подробиці заповнення окремих граф розділів I і II Реєстру.

ДПАУ підкреслює, що податкова накладна має бути зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних в день її виписки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини