Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облич, за хабарі тих, що притягають до карної відповідальності, Гриценко пропонує довічно позбавляти свободи

28 січня 2011, 10:00
1423
3
Реклама

Посиленням карної відповідальності пропонує боротися з хабарництвом народний депутат Анатолій Гриценко (НУНС)законопроект, що подав на розгляд 8023.

Покарання за отримання хабаря, відповідно до проекту, полягатиме в позбавленні волі на термін від 10 до 15 років (зараз - від 8 до 12 років). Знижується планка для хабаря в особливо великому розмірі. Такий пропонується рахувати суму, в 300 разів що перевищує неоподатковуваний мінімум прибутків громадян, тобто 141150 гривен (зараз - в 500 разів, тобто 235250 гривен).

До посадовців, що займають відповідальне і особливо відповідальне положення (для них покарання за хабарі більш суворо), проектом запропоновано віднести і посадовців органів місцевого самоврядування. Судді, прокурори і слідчі віднесені до тих, що займають особливо відповідальне положення (зараз - просто відповідальне).

Анатолій Гриценко передбачив у своєму проекті і посилення покарання за незаконні затримання, привід, арешт чи утримання під вартоюа також за свідомо незаконне притягнення до карної відповідальності, свідомо неправосудний вирокякщо вони були зв'язані з отриманням хабаря. У таких випадках, за проектом, хабар у великому розмірі може спричиняти за собою від 10 до 15 років позбавлення волі, а в особливо великому розмірі - довічне позбавлення волі.

Згідно з проектом, до засуджених за хабарі у особливо великих розмірах і до хабарників, що займали особливо відповідальне положення, не застосовуватиметься амністія.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини