Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує уточнити правила ліцензування імпорту алкоголю і тютюну, а також контролю за їх виробництвом і реалізацією

24 січня 2011, 09:40
877
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроект про зміни в Закон "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Відповідно до пропонованих проектом доповнень імпорт алкогольних напоїв і тютюнових виробів може здійснюватися лише суб'єктами господарювання, що мають ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями або на право оптової торгівлі тютюновими виробами.

Контроль за сплатою і фактичним вступом плати за ліцензії здійснюватиметься органом, уповноваженим Кабміном на видачу ліцензії, на підставі наданої суб'єктом господарювання копії платіжного доручення з відміткою банку про сплату і довідки фінансового органу про фактичний вступ засобів.

Зміна відомостей у виданій ліцензії повинна буде робитися впродовж 10 календарних днів (зараз - 3 робітників) шляхом переоформлення ліцензії на новому бланку (безкоштовно) з урахуванням змін. До переоформлення діятиме стара ліцензія.

Для суб'єктів господарювання, що отримали ліцензії і що не подали звіт про обсяги виробництва (імпорту) і реалізації продукції (який підлягає подачі щомісячно до 10 числа наступного за звітним періоду), встановлюється штраф розміром в 1700 гривен.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини