Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба пропонує нововведення в застосуванні тимчасової декларації виключно за бажанням декларанта

21 січня 2011, 09:26
718
0
Реклама

Державна митна служба винесла на обговорення і опублікувала на своєму офіційному сайті проект наказу, яким, серед іншого, вносяться зміни в Порядок застосування тимчасової і неповної декларацій відповідно до митного режиму імпорту (при випуску у вільне звернення).

Згідно з пропонованим проектом, декларування товарів із застосуванням тимчасової декларації можливе виключно за бажанням декларанта за умови визначення ціни контракту по формулі тільки у тому разі, якщо на дату подачі тимчасової декларації значення ціни невідоме. У нинішній редакції підпункту "б" пункту 2.1 Порядку такої вимоги немає

Запропоновані в пункт 2.1 Порядку зміни також допускають застосування тимчасової декларації виняткове за бажанням декларанта при виникненні "складних" (а не "спірних", як нині) питань при класифікації товарів згідно УКТЗЕД. Товари, у яких узяті проби (зразки) оформляються відповідно до пункту 15 Порядку узяття (надання) проб і зразків товарів, проведення досліджень (аналізу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками.

Про інші пропоновані зміни в Порядок читайте також матеріал ЛІГА :ЗАКОН .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини