Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бондик планує впровадити в Сумській області спецрежим інвестиційної діяльності

20 січня 2011, 09:30
821
0
Реклама

Валерій Бондик (ПР) вніс на розгляд парламенту законопроект № 8004яким пропонує впровадити спеціальний режим інвестиційної діяльності на території Сумської області.

Спеціальний режим пропонується встановити на 5 років. Застосовуватися він буде до суб'єктів підприємницької діяльності, зареєстрованих на території області, які діють в пріоритетних видах економіки і реалізують тут же, в Сумській області, проекти кошторисною вартістю, еквівалентною не менше 50 тисячам доларів США. Перелік пріоритетних видів визначатиме Кабмін.

Для розгляду і схвалення (чи відхилення) інвестиційних проектів і контролю за інвестиційною діяльністю проектом передбачається створення (спільним рішенням облради і облдержадміністрації) в області Радого з питань спеціального режиму інвестиційної діяльності.

З податкових і митних пільг планується: звільнити від сплати ввізного мита за сировину, матеріали, а також устаткування і комплектуючі до них. Устаткування і комплектуючі також звільняються від ПДВ. До складу валового доходу, що оподатковується, не включатимуться суми інвестицій у вигляді засобів, матеріальних цінностей і нематеріальних активів.

Прибуток від реалізації інвестпроектів знову створених (і реструктурованих, реконструйованих, перепрофільованих) підприємств звільняється від податку на 3 року. На період реалізації інвестпроекту не сплачується земельний податок за умови використання землі в цілях, визначених проектом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини