Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі хочуть контролювати СБУ і планують встановити вимоги до кандидата в глави відомства

19 січня 2011, 10:00
921
0
Реклама

Повернути контроль парламенту над Службою безпеки України пропонує законопроектом № 7551 народний депутат Олександр Скибинецкий (БЮТ).

Цим же проектом планується встановити вимоги до кандидата на посаду Голови СБУ, а саме: повна вища освіта і досвід організаційно-управлінській діяльності у сфері держбезпеки.

Перебування на цій посаді за проектом несумісно із заняттям будь-якої іншої посади в іншому органі держвлади, органі місцевого самоврядування і з представницьким мандатом. Главі СБУ забороняється підприємницька діяльністьчленство в керівних і спостережливих органах підприємств і організацій, що мають на меті прибуток, і приналежність до політпартій і профспілок.

Порушення цих вимог являється однією з підстав звільнення Глави СБУ, також запропонованих законопроектом. Серед інших підстав - невідповідність займаної посади, набуття чинності звинувачувального вироку суду або рішення суду про притягнення до відповідальності за корупціювизнання недієздатним, безвісно відсутнім і померлим, припинення громадянства України або придбання іншого громадянства (підданства), досягнення пенсійного віку, стан здоров'я, що перешкоджає виконанню обов'язків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини