Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада передбачила можливість безкоштовної передачі загальних земель садових товариств і дачних кооперативів в їх власність

14 січня 2011, 16:08
2978
0
Реклама

Парламент на основі законопроекту № 5282 ухвалив в цілому закон, уточнюючий статус земельних ділянок садових товариств і дачних кооперативів.

Їм передбачаються зміни до ч. 4 ст. 35 Земельного кодексу Українищо встановлюють порядок безкоштовною передачі у власність садового товариства земель загального користування товариства, а також до ст. 52 ЗКдоповнюючі її новим пунктом про безкоштовну передачу земель загального користування дачного кооперативу у власність останнього. Така передача здійснюється без проведення торгів (зміни до ст. 134 ЗК).

Чинне законодавство передбачає можливість передачі громадянам у власність земель для садівництва (ч. 1 ст. 35 ЗК) і дачного будівництва (статті 52 і 121 ЗК). При цьому дороги, проїзди і земучастки під будівлями і спорудами загального користування товариств і кооперативів на практиці орендуютьсяхоча законом закріплена приналежність їх садівничим товариствам на праві власності (ч. 4 ст. 35 ЗК). Правовий режим таких же земель дачних кооперативів не врегульований взагалі. Ухвалений парламентом закон спрямований на встановлення правового механізму безкоштовної передачі їх у власність товариств і кооперативів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини