Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснює, як заповнювати нову форму податкової накладної

13 січня 2011, 12:43
13311
0
Реклама

Державна податкова адміністрація в листі від 11 січня 2011 року № 547/7/16-1117 роз'яснила питаннях заповнення податковій накладнійформа і порядок заповнення якої затверджені наказом ДПАУ від 21.12.2010 року № 969.

У верхній лівій частині податкової накладної і Розрахунку коригування введено нове поле "Включено до ЄРПН"у якому робиться відмітка, що підтверджує реєстрацію накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних, якщо ці накладні підлягають реєстрації відповідно до пункту 11 підрозділу 2 розділи ХХ Податкового кодексу.

У новій формі накладної позначенням "Х" виділяються потрібні поля.

У разі, якщо оригінал податкової накладної залишається у продавця, проставляється відмітка "Х" в полі "Залишається у продавця". Тут же проставляється тип заподій ("01", "02" і так далі відповідно до пункту 8 Порядку.

Якщо усі екземпляри залишаються у особи, що виписала їх, в рядках "Індивідуальний податковий номер покупця" і "Номер свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість (покупця)" проставляється нуль. Нуль проставляється також в розділі III і графах 8 і 9 накладній у разі постачання товарів, що оподатковуються по нульовій ставці.

Платники ПДВ складають окремі податкові накладні по видах діяльності, що передбачають спеціальний режим оподаткування, і вказують в порядковому номері накладний після дробу код діяльності відповідно до пункту 3 Порядки. Якщо накладна при цьому складається ще і філією (структурним підрозділом), порядковий номер накладної встановлюється з урахуванням присвоєного числового номера філії, який вказується виключно числовим значенням після коду діяльності.

Розрахунок коригування, що складається до належної реєстрації в Єдиному реєстрі податкової накладної, надається покупцеві також після його реєстрації Єдиному реєстрі.

Якщо в результаті Розрахунку коригування (до нереєстрованої в Єдиному реєстрі накладної) з'являються суми податку, при яких накладна стає належній реєстрації, то Розрахунок також підлягає реєстрації в Реєстрі, причому тільки після внесення туди даних податковій накладній незалежно від дати її складання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини