Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці затвердили форму і порядок ведення Книги прибутків і витрат самозанятых осіб

12 січня 2011, 16:38
4264
5
Реклама

Форму Книги обліку прибутків і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, окрім осіб, що обрали спрощену систему оподаткуванняі фізичні особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність, а також Порядку її ведення ствердила Державна податкова адміністрація України 24 грудня 2010 року наказом № 1025.

У Книзі щодня на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що мали місце в звітному (податковому) періоді, найманими особами, що здійснюють операції за наличку. Записи в книзі ведуться кульковою або чорнильною ручкою, будь-які виправлення допускаються тільки з "завіренням їх самозайнятою особою".

Книга отримується самостійномає вигляд зошита або блокнота, має бути прошнурована з пронумерованими сторінками. Вона безкоштовно реєструється в органах податкової служби самозанятым особою (фізособою-підприємцем або особою, що здійснює незалежну професійну діяльність).

Платники ПДВ не включають у витрати і прибутки суми податку на додану вартість, що входять в ціну придбаних або проданих товарів (робіт, послуг).

Ці книги використовуються при заповненні податкової декларації за звітний податковий період (рік).

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини