Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

План дій з відміни віз для України погоджений Євросоюзом

18 листопада 2010, 16:31
702
1
Реклама

Європейський Союз погоджував текст Плану дій з відміни віз для України. Про це в м. Брюсселі (Бельгія) повідомив представник дипломатичної служби Європейського Союзу.

"Текст погоджений європейською стороною. Він буде представлений Україні і, сподіваюся, буде підтриманий самітом УКРАЇНА-ЄС 22 листопада)"- сказав представник дипслужбы Євросоюзу. За словами дипломата, надання Україні Плану дій з відміні короткострокових віз являється, передусім, позитивним політичним сигналом для м. Києва.

"Наш намір - дати позитивний політичний сигнал про готовність вибудовувати тісніші відносини з Україною"- підкреслив він. В той же час, дипломат відмітив, що надання плану дій - це лише початок шляху по відміні візоскільки сам документ зажадає серйозних зусиль від української сторони для виконання усіх необхідних вимог у сфері управління межами, міграції, політики надання притулку, безпеки, захисту документів.

Україна і Євросоюз почали безвізовий діалог в жовтні 2008 року. У травні цього року сторони домовилися про надання Україні Плану дій з відміни візового режиму. 25 жовтня Рада закордонних справ ЄС у своїх висновках про "Східне партнерство" визначила основні параметри Плану дій.

Документ складатиметься з двох частин. На першому етапі передбачається внесення змін до законодавства України, а на другому - реалізація внесених змін на практиці. При цьому країни-члени ЄС вирішили разом з Єврокомісією мониторить виконання Україною поставлених перед нею умов для відміни візового режиму. Надання плану дій також не означає автоматизму у відміні віз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини