Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коновалюк запропонував відкоригувати підхід до фінансування місцевої пожежної охорони

21 жовтня 2010, 14:35
456
1
Реклама

Зміцненню пожежної безпеки присвячений законопроектом № 7268 народного депутата Валерія Коновалюка (ПР).

Проектом передбачається збільшення карної і адмінвідповідальності за порушення вимог пожежної безпеки, введення адмінвідповідальності за використання пожежної техніки і засобів гасіння пожеж не за призначенняма також за створення перешкод діяльності органів пожежного нагляду.

Обов'язок по забезпеченню пожежної безпеки покладається на власників суб'єктів господарювання, які повинні в обов'язковому порядку містити в справному стані системи пожежної автоматики.

Ті суб'єкти господарювання, у власності або користуванні яких знаходяться "вибухопожежонебезпечні об' єкти" (їх перелік встановлюється Кабміном)за проектом повинні містити підрозділи державною або відомчою, або добровільної пожежної охорони. Типовий договір за поданням державних послуг пожежної охорони і порядок формування договірної ціни також встановлює КМУ.

У селах, селищах і містах, де немає пожежної охорони, місцева виконавча влада і самоврядування створюють підрозділи місцевої пожежної охорони. Її автор проекту планує фінансувати за рахунок засобів місцевого бюджету, добродійних внесківвідрахувань підприємців до бюджету у розмірі 0,1% балансової вартості їх основних засобіврозташованих на певній території і відрахувань у розмірі 1%, що виділяються підприємцями на будівництвореконструкцію, реставрацію і капремонт об'єктів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини